OVER mij

ProfielFoto Martine

 

Mijn naam is Martine, mama van twee zonen en grootmoeder van twee kleinkinderen. Ik ben van opleiding Boekhouder, ik ben lang zelfstandig geweest in de horeca.  Ik ben gestart met het volgen van yogalessen op aanraden van een arts, na een (bijna) burn-out.
Ik had ernstige, steeds terugkerende lichamelijke klachten (psychosomatische klachten). Wat ik ook uitprobeerde, niets bleek echt de oorzaak weg te nemen en mijn klachten verergerden.
Bij het volgen van de yogalessen (wat met vallen en opstaan ging), voelde ik dat yoga mij kon helpen. Voor mij was dit een wereld van verschil. Mijn avontuur begon…

Naast yogadocente ben ik ook counselor/psychotherapeut en loopbaancoach . Mogelijks kan dit voor sommigen wat verwarrend zijn, maar de overlapping tussen deze opleidingen vind ik frappant, boeiend en intrigerend. De kennis en ervaring van beide richtingen zijn voor mij zo een grote meerwaarde. De opleidingen vullen elkaar aan.

Ik begeleid je graag voor   psychotherapie/counseling. Zie extra uitleg onder de rubriek “diensten”.  Relatietherapie is mijn passie, jullie zijn welkom, ik ga mij hiervoor ook verder bijscholen.

Tevens kan je ook voor yoga, relaxatie en meditatie bij mij terecht. Dit kan zowel privé als in groepsverband.

Voor professionele loopbaanbegeleiding kan je ook bij mij terecht. Ik ben een erkend loopbaancoach. Betalen kan via loopbaancheques van de VDAB.

Meer uitleg vinden jullie terug op deze website.

Certificering

 • 2009 tot 2013 :
  Opleiding tot yogadocente aan de vormingsschool te Aalst, erkend door de yogafederatie. (min 500 lesuren). Het diploma is door de Federatie gehomologeerd en voldoet aan de normen die door de Europese Yoga Unie opgelegd worden.
 • 2012 :
  Opleiding “Kinderyoga” bij het afstandsonderwijs.
  Verschillende opleidingen en cursussen gevolgd bij de CM en Kom Op tegen kanker. Yogalessen gegeven in ASZ Aalst.
 • 2013 : verschillende opleiding oa bij Kom op tegen kanker voor begeleiding, bij de CM stervensbegeleiding…
 • 2014 :
  Opleiding in zwangerschapsyoga.
 • 2018 : 
  Rugschool gevolgd in ziekenhuis Maria Middelares na een dubbele hernia.
 • 2018 tot 2020 :
  Opleiding tot Counselor bij Academie voor Coaching en Counseling te Gent.
 • 2020 tot 2024 :
  Opleiding tot Integratieve Psychotherapeut bij AIHP Gent (Academie voor Integratieve Humanistische Psychotherapeut). 
 • 2023 : Erkend loopbaancoach. 
 • Lid van de Belgische vereniging voor Psychotherapie ABP-BVP.

Wat klanten zeggen over De Lotus

Lieze
LiezeYoga De Lotus
Read More
Ik volg al sinds anderhalf jaar privélessen bij Martine en ik kan dit aan iedereen warm aanbevelen, zowel aan starters als aan gevorderden. Martine heeft steeds bijzonder veel aandacht voor de wensen en de noden van de leerlingen en geen moeite is haar te veel. Daarnaast is Martine ook heel flexibel en doet ze niet moeilijk als anderhalf uur terug gebracht wordt tot een uur als er al eens last minute een sessie wegvalt. En dit allemaal aan heel democratische tarieven, inclusief één (of meerdere) welkomsdrankjes. Bedankt Martine, het is telkens weer een plezier om bij jou les te kunnen volgen!
Koen
KoenCounseling De Lotus
Read More
Martine neemt typische een holistische aanpak en is bedreven in tal van psychotherapie technieken. Ze schoolt zich ook voortdurend bij en je merkt al van bij het eerste gesprek dat ze je echt wil begrijpen en helpen in een moeilijke periode. Voor mij persoonlijk is ze een echte meerwaarde in mijn leven en je kan altijd op haar rekenen, zelfs op momenten dat je geen afspraak hebt... via een telefoontje, een simpel berichtje,... Doe zo verder Martine en veel succes met je nieuwe opleiding!
Sonja
SonjaYoga De Lotus
Read More
Yoga is voor iedereen en dit kan Martine vakkundig aanbrengen. De oefeningen gaan hand in hand met de ademhaling en de asana's. Op maandag zijn de lessen met de zachtere oefeningen, terwijl op donderdag de oefeningen ietwat pittiger zijn.
Chris
ChrisYoga De Lotus
Read More
De lessen worden door Martine gegeven in een kleine groep. Iedere week een uurtje ontspanning onder zeer goede begeleiding. Een echte aanrader!
Robert
RobertYoga De Lotus
Read More
Ik doe reeds 4 jaar yoga bij Martine. Destijds had ik het moeilijk met evenwicht vinden in het leven, moeite met omgaan met veranderingen, controle willen over alles,... . Martine leerde me hiermee omgaan en bracht me stilaan zowel fysiek als mentaal terug in balans. Wekelijks kijk ik uit naar de yoga les waar er ook mooie inzichten gegeven worden, goede fysieke oefeningen en rustgevende meditaties. Je hoeft niet lenig te zijn, Martine helpt je wel op weg. Ik ben dankbaar dat yoga, en Martine, in mijn leven zijn gekomen.
Ellen
EllenYoga De Lotus
Read More
Yoga betekent voor mij even stilstaan te midden van de rush van het leven. Met jonge kindjes, een job, een huishouden blijft er weinig tijd over om stil te staan. In het hier en nu. That’s when yoga comes in. De oefeningen, vakkundig aangebracht, met begrip voor ieders noden, de focus op de ademhaling, die zo snel de neiging heeft om een loopje te nemen, dwingen je om ‘bij de les’ te blijven en de dagelijkse beslommeringen, spanningen achter ons te laten. Daarnaast koppelt Martine ook steeds waardevolle inzichten van experten zorgvuldig aan de lessen, van een befaamde neuroloog tot meesters in de meditatie en mindfulness. Zonder te oordelen, zonder te pretenderen de waarheid in pacht te hebben, gewoon om een mogelijke leidraad in het leven met ons te delen.
Previous
Next

Hartelijk Welkom!