Over Martine Ringoir

Ben gehuwd en heb twee zonen. Heb met vrucht een vierjarige opleiding gevolgd die erkend wordt door de yogafederatie.  (ongeveer 500 lesuren) Geef al enkele jaren les.
(www.yogafederatie.be)
Diploma's van yogadocenten die door de Federatie gehomologeerd worden voldoen aan de normen die door de Europese Yoga Unie opgelegd worden en zijn dan ook in het buitenland erkend.

Ben zelf gestart met yoga te beoefenen na lichamelijke problemen veroorzaakt door stress, op aanraden van een arts . Voor mij was en dit een wereld van verschil.

Graag wil ik iedereen de mogelijkheid geven om aan yoga te doen. Er zijn verschillende lesmomenten met verschillende accenten, zodoende hopen wij dat iedereen yoga kan beoefenen naar eigen behoefte en kunnen.

Mijn lessen leggen de nadruk op het aanvaarden zoals het is, te doen wat men kan zonder forceren. "Take it easy, but don't be lazy"

Meditatie is de rode draad door te les heen en vind ik persoonlijk,  heel belangrijk. Aan meditatie, mindfulness wordt dan ook  veel aandacht besteed tijdens de lessen. Ook ademhalings-technieken (pranayama) ,  en de diepe ontspanning  (yoganidra) zitten omvat in de lessen, alsook een vleugje filosofie.

In 2013 heb ik de cursus "Kinderyoga" gevolgd via het afstandsonderwijs. Kinderen zijn onze toekomst. Tijdens de kinderyogalessen ervaar ik dat ze heel veel deugd hebben aan verstilling, rust, aanvaarding, compassie... Persoonlijk vind ik dat hier veel te weinig aandacht wordt aan gegeven in onze maatschappij, waar "presteren" centraal staat. Er is zeker niets mis met presteren, maar soms, vind ik, is het evenwicht zoek.

In 2014 heb ik mij ook verder verdiept in zwangerschapsyoga.
Lesgeven aan zwangeren is altijd heel bijzonder, en doe ik heel graag.
De lessen zijn ook een goede voorbereiding op de bevalling en het ouderschap. 

Geef met veel liefde ook yogales in het ziekenhuis (ASZ Aalst) voor mensen die na kankerbehandeling interesse hebben om het eens te proberen. Heb hiervoor ook verschillende cursusen gevolgd, oa via CM, via Kom op tegen Kanker.

In 2018 heb ik wegens rugproblemen (dubbele hernia) ,rugschool gevolgd .
De aangepaste, zachte yoga op maandag ,  is zeker een  aanrader voor mensen met rug- en of nekklachten. 
Ook mensen met een gezonde rug hebben er baat bij, het voorkomt problemen met de rug en nek.

In 2018 ben ik ook gestart met een tweejarige opleiding voor Counsellor te Gent.
Dit sluit heel goed aan bij mijn yoga opleiding en worden ook indien gevraagd gebruikt bij privélessen.
Sommige technieken worden bij de lessen ook meegegeven. 

Enkele diploma 'sRingoir Martine,   
   Yoga De Lotus

    Neerhonderd 9b
    9230 Wetteren

    E-mail : info@yoga-delotus.be
    GSM : 0474 / 83 07 12    INFO OVER DE LESSEN
    PRIJZEN
    INSCHRIJVEN
    CONTACTEER YOGA DE LOTUS
    PRIVACY POLICY & DISCLAIMER